Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Κανόνες Ασφαλείας - Προέχουν!!!

Παρόλο που η φωτογραφία τραβήχτηκε από γνωστή μεγάλη υπεραγορά, η κατάσταση αυτή παρουσιάζεται σε μεγάλο αριθμό καταστημάτων και γενικότερα δημοσίων χώρων. Ενώ κατά την κατασκευή και αδειοδότηση ενός υποστατικού, στην χειρότερη περίπτωση αν δεν ελεγχθούν από κάποια υπηρεσία θα πρέπει ο άμεσα ενδιαφερόμενος για την λειτουργία του εν λογω υποστατικού να προσκομίσει πιστοποιητικά ή/και βεβαιώσεις για τις διαδικασίες και εξοπλισμό ασφαλείας και λειτουργίας του κτιρίου (δεν γνωρίζω ότι γίνεται, απλά υποθέτω...)
Όμως, κατά την λειτουργία ενός δημόσιου χώρου δεν γίνεται ποτέ!!! κάποιος έλεγχος ούτε για πυρασφάλεια, ούτε υγειονομικός, ούτε για εξόδους ασφαλείας (αν είναι καθαρές κλπ)....
Όταν γίνει κάποιο ατύχημα, τότε δυστυχώς όλοι τρέχουν να πουν ότι πρέπει να βρουν 'ποιος φταίει', οτι πρέπει να 'γίνονται ελέγχοι' κλπ και η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Καμμιά κυβερνητική υπηρεσία δεν προβαίνει σε ελέγχους 'λόγω έλλειψης προσωπικού' και κρυμμένοι πίσω από αυτές τις φτηνές δικαιολογίες μας αφήνουν στο έρμαιο της φύσης (σεισμοί, πυρκαγιές κλπ) και των ανεύθυνων 'υπευθύνων των εν λόγω κτιρίων....

Και φυσικά μετά τα ατυχήματα η 'ευθυξία και η υπευθυνότητα παίρνουν τη θέση που τους αξίζει....' ;-)

1 σχόλιο:

  1. Να αναφέρω πάντως ότι πριν 2-3 μέρες που έτυχε να ξαναπεράσω από το συγκεκριμένο σημείο της συγκεκριμενης υπεραγοράς οτι είχαν καθαρίσει την περιοχή εκεί.
    Μπράβο! το σωστό να λέγεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.