Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

5 Λόγοι που τα Windows XP θα είναι στο προσκήνιο για ακόμα λίγο καιρό

Η έγκυρη ιστοσελίδα της Techrepublic είχε διενεργήσει πέρυσι μια δημοσκόπηση ρωτώντας ποιοι ακόμη χρησιμοποιούν τα Windows XP ακόμα για λειτουργικό τους. Πάνω από 13 χιλιάδες απάντησαν και ένα 96% θετικά παρόλη την πίεση που φαινόταν το Windows 7 να εξασκεί.


1. Πολλοί οργανισμοί δεν βλέπουν το λόγο για αναβάθμιση
Από επιχειρηματικής άποψης, φαίνεται λογικό να μην χρειάζεται. Το XP έχει ήδη αγοραστεί και το τεχνικό τμήμα πληροφορικής γνωρίζει πολύ καλά να το υποστηρίζει. Αν δεν υπάρχει λόγος σοβαρός που να σπρώχνει την επιχείρηση να επενδύση σε αυτή την αναβάθμιση, δεν υπάρχει τότε λόγος για περιττά έξοδα.
2. Υπάρχει ακόμα (επίσημη) τεχνική υποστήριξη
Η Microsoft ανακοίνωσε υποστήριξη των XP μέχρι το 2014
3. Είναι ενσωματωμένα στα Windows 7
Μετά το φιάσκο των Vista, η Microsoft έχει ενσωματώσει τα XP στα '7' και έτσι ακολουθεί την συμβατότητα που χρειάζονται πάρα πολλά προγράμματα για να δουλέψουν. 
4. Πιστοί ακόλουθοι
Έχει οπαδούς, ακόμα και χρήστες Mac και Linux (όπως εγώ) που θεωρούν ότι ήταν μέχρι σήμερα η καλύτερη έκδοση Windows μέχρι σήμερα. Η πραγματικότητα είναι ότι τα '7' παρόλο που είναι γρηγορότερα από τα Vista, δεν είναι το ίδιο πιο γρήγορα από τα XP. Όπως φαίνεται δεν θα υπάρξει κάτι τέτοιο στο μέλλον....
5. Λιγότερο απαιτητικό σε μηχανήματα (hardware)
Τα XP είναι σίγουρα λιγότερο απαιτητικά από τα Vista και παρόλο που τα '7' είναι λιγότερο απαιτητικά από τα Vista, σίγουρα δεν φτάνουν τα XP στην .... 'λιτότητα'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.