Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Υβριδικό αυτοκίνητο - Φήμες και πραγματικότητα

Το ακόλουθο σχόλιο αναρτήθηκε στο σχετικό blog του φίλτατου κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου που το παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σας προτρέπω να το διαβάζετε και σεις εφόσον υπάρχει το σχετικό ενδιαφέρον.
Αγόρασα πέρυσι υβριδικό αυτοκίνητο - πρέπει να ομολογήσω με το σκεπτικό περισσότερο της οικονομίας παρά της εκπομπης ρύπων (:-(). Δυστυχώς παρά τις (παραπλανητικές) διαφημίσεις του αντιπρόσωπου για 4.6lt/100km, το αυτοκίνητο δεν δίνει καλύτερο αποτέλεσμα από 6.5-7lt/100km.
Δεν μπορεί να με κατηγορήσει κανείς για 'λανθασμένη' χρήση αφού πρέπει πράγματι να οδηγάς με οικολογικό τρόπο (π.χ. δεν αναπτύσσεις για να σταματήσεις σε αλτ σε 100m). Ο λόγος είναι απλός: Διαθέτω αμάξι 1.4lt μηχανή turbo στο οποίο πετυγχαίνω οικονομία της τάξης του 5-6lt/100km χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.
Η γνώμη μου είναι πως τα υβριδικά βρίσκονται στο όριο της αποτυχίας σε σχέση με αυτά που υπόσχονται και θα πρέπει μάλλον να αναμένουμε σημαντική βελτίωση στον τομέα όταν έλθουν τα εξ ολοκλήρου ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε καλές αποδόσεις και φυσικά σε ανταγωνιστικές τιμές...
Έχω διαβάσει ότι θα δούμε μεγάλες αλλαγές στην αυτοκινητοβιομηχανία μέχρι το 2012-2015 όταν αναμένεται να παρουσιαστούν μπαταρίες ψηλής απόδοσης και επαναφορτιζόμενες. Μεχρι τότε κουράγιο

1 σχόλιο:

  1. κουράγιο?!

    Νομίζεις ότι η τεχνολογία εν αναπτύχθηκε αρκετά?
    Το πρώτο αυτοκίνητο της φορντ, ήταν καμούμενο που συμπιεσμένη κάνναβης, ενώ ελειτουργούσε με ένα κάυσιμο, πάλε παράγωγο του κανναουρκου. Αυτοκίνητα που να μεν σπαταλιούν τίποτε, εφκήκαν στην αγορά παλία, αλλά αποσύρθηκαν αμέσως, αφού εν εσύμφερε στες πετρελαιοβιομηχανίες.
    Λυπούμαι που αγόρασες τζίντη κλανία ;D

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.