Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Εστιατόριο στο Πέρα Πεδί - Κακές εμπειρίες


Σε πρόσφατη εκδρομή (11 Οκτωβρίου) που πήγαμε οικογενειακώς, αποφασίσαμε να σταματήσουμε στο Πέρα Πεδί για φαγητό. Θα ξεκινήσω με τα καλά της υπόθεσης (μιας και είναι πολύ λίγα).

Το φαγητό ήταν εξαίσιο, παραγγείλαμε μεταξύ άλλων και 'κλέφτικό' το οποίο ήταν γλυκό σαν μέλι. Τα τραπέζια ήταν στρωμένα στην αυλή με ένα αναρρηχητικό φυτό με πυκνή φυλλωσιά να μας προσφέρει μια εξαίσια δροσιά. Τα καλά δυστυχώς τέλειωσαν εδώ...

Αναγκαστήκαμε να φύγουμε άρον άρον και έτσι δεν καταφέραμε να φάμε όλο το γεύμα μας. Ο κυριότερος λόγος οι πολλές μέλισσες που εμφανίζονταν ανα τραπέζι μόλις ερχόταν το φαγητό. Έτσι ενώ μας έκανε εντύπωση τα μιλούνια με μέλισσες στο διπλανό τραπέζι που μόλις είχαν φάει - σημείωση: ένα κοριτσάκι έκλαιε γιατί φοβήθηκε πολύ τις μέλισσες - μόλις μας φέραν το φαγητό, νάτες στο δικό μας τραπέζι.

Η κατάσταση είχε γίνει πολύ ενοχλητική και έγινε πιο πολύ όταν κατάλαβα ότι η ... 'παρέα των μελισσών' ήταν μόνιμη εκεί. Μόλις τους ζήτησα κάτι να κάνουν μας έφεραν ένα φλυντζανάκι του καφέ με κάτι που καιγόταν μέσα και ευτυχώς ήταν περισσότερο ενοχλητικό στις μέλισσες από ότι ήταν για μας. Προσέξτε την μεγέθυνση στην κάτω δεξιά γωνιά της φωτογραφίας - κάντε κλικ για ψηλότερη ανάλυση - οι μέλισσες φαίνονται καθαρά. Μην επηρεαστήτε από την φωτογραφία, οι μέλισσες ήταν πολύ περισσότερες!

Η κατάσταση είχε γίνει ήδη αφόρητη με τις μέλισσες και είμασταν έτοιμοι να φύγουμε όταν ανάμεσα στα τραπέζια κυκλοφόρησαν και τα δύο σκυλιά του ιδιοκτήτη. Είμαι φιλόζωος, έχω και σκυλιά (όχι δεν είμαι κυνηγός ...) αλλά δεν μ' αρέσει να τα έχω να κυκλοφορούν κοντά στο τραπέζι μου και ειδικά όταν τα ζώα αυτά είναι ξένα και δεν τα γνωρίζω (αν είναι καθαρά, επιθετικά κλπ.)

Περιττό να πω ότι παρόλο που ήταν προφανής η δυσαρέσκεια μας και πως φεύγαμε πιο νωρίς, δεν υπήρξε καμμιά προσπάθεια απολογίας από τον ιδιοκτήτη (μάλλον δεν το καταλαβε). Φυσικά δεν έχω καμμιά διάθεση για καταγγελία γιατί ως γνωστόν, παρόλο που όλες οι καταγγελίες ή παράπονα τυγχάνουν εχεμύθειας και ... μυστικότητας, μόνο σε ολόκληρη την Κύπρο το μαθαίνουν - στο εξωτερικό δεν το λένε ;-). Εξάλλου θα κάνω εγώ την δουλειά των υγειονομικών υπηρεσιών??? Φυσικά έχω μάθει από τις Δημοτικές αρχές ότι οι υγειονομικές τους υπηρεσίες ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ελέγχους στις διάφορες επιχειρήσεις....

Εγώ απλώς ξέρω ότι αν ξαναπεράσω από το Πέρα Πεδί δεν θα κάτσω για φαί - καλύτερα νηστικός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.