Σάββατο 14 Μαΐου 2011

twitter και twitterfeed


Ενώ το twitter δεν είναι τόσο διαδεδομένο στην Κύπρο, η πραγματικότητα είναι ότι ξεκίνησε (λίγο) πριν την διάδοση του Facebook. Αρκετός κόσμος νομίζει πως το twitter είναι κάτι σαν το facebook όμως η φιλοσοφία του είναι εντελώς διαφορετική.

Η ανάλυση της χρήσης του facebook είναι περιττή γιατί οι περισσότεροι από εσάς είναι γνώστες του. Το twitter έχει αυτούς που ακολουθείς (you follow) και αυτούς που σε ακολουθούν (followers). Για παράδειγμα, ακολουθώ την Primetel, το Φιλελεύθερο, το SigmaLive κλπ. ταυτόχρονα ακολουθώ και κάποιους φίλους. Μόλις κάποιος βάλει μια καινούργια είδηση ή μια ανακοίνωση βγαίνει αμέσως στο twitter όλων όσων τον ακολουθούν. Έτσι μόλις η Cyprus Mail στείλει καινούργιο μύνημα (tweet) φτάνει αμέσως κοντά μου (follower of Cyprus Mail). Επειδή σαν πρόγραμμα είναι μικρό, ευέλικτο (είναι κάτι σαν το SMS) έχει ευρεία χρήση και στα κινητά.

Πολλοί από εμάς έχουν συνεχή σύνδεση στο διαδίκτυο από το κινητό και το πλεονέκτημα που έχει το twitter σε σχέση με το SMS είναι ότι δεν χρειάζεται να διαλέξει
ς παραλήπτες. Στο twitter όμως όσοι σε ακολουθούν θα το πάρουν. Στον τελευταίο σεισμό της Ιαπωνίας αλλά και σε κάθε θεομηνία συνήθως τα τηλέφωνα και κυρίως τα κινητά υπερφορτώνονται με αποτέλεσμα να πέφτει το δίκτυο.

Στο κινητό για παράδειγμα με την χρήση του GPS μπορείς να στείλεις τις συντεταγμένες σου με σύνδεσμο (link) για αυτόματη εμφάνιση στο Google Earth.

Επίσης μπορείς να ελέγχεις ποιοι σε ακολουθούν και να αρνηθείς σε κάποιο την πρόσβαση. Όσοι θέλουν να σ' ακολουθούν θα πρέπει να ζητήσουν εξουσιοδότηση από σένα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του είναι ότι σε συνδυασμό με το twitterfeed μπορείς να ενημερώνεις το twitter σου με τα νέα άρθρα ή αναρτήσεις που κάνεις στο Facebook και στο blog σου.

Έτσι εμένα για παράδειγμα είναι ρυθμισμένο κάθε μια ώρα να ελέγχει το blog και Facebook μου και να τα βάζει σαν tweets στο tweeter. Όλοι που σ' ακολουθούν θα ενημερωθούν για την νέα ανάρτηση σου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.